Česta pitanja

Opšta pitanja

Šta je Košnica?   

Košnica je web i mobilna aplikacija koja služi za objavljivanje i pretraživanje usluga.

Šta je Stručnjak?

,,Stručnjak“ označava fizičko ili pravno lice koje se registruje na Košnici, predstavlja usluge koje nudi i prima zahteve putem Košnice.

Šta je Korisnik?

„Korisnik“ označava člana koji je registrovan i koristi Košnicu za pronalaženje Stručnjaka iz oblasti koja mu je potrebna.

Kako se registrovati?

Sve što je potrebno jeste da uneseš svoju mejl adresu i lozinku koju ćeš koristiti, te nakon toga potvrdiš registraciju putem mejla koji ćeš dobiti od Košnice. Moguća je i registracija jednim klikom, putem Fejsbuka, kao i Gugl i Epl naloga.

Korisnik 

Da li je Košnica besplatna za Korisnike?

Košnica je potpuno besplatna za Korisnike, kako za registraciju, tako i za pretraživanje usluga i angažovanje Stručnjaka.

Šta se desi nakon što napravim zahtev za posao?

Čim napraviš zahtev za posao, on će automatski biti vidljiv svim stručnjacima koji zadovoljavaju kriterijum. Videćeš spisak tih stručnjaka i moći ćeš da ih pitaš za ponudu.

Da li mogu da biram kog ću stručnjaka angažovati?

Naravno! Nakon što stručnjaci odgovore sa svojim ponudama, ti biraš koga od njih angažuješ. 

Na koji način plaćam stručnjaku?

Cena, kao i način plaćanja je dogovor između tebe i stručnjaka. Košnica učestvuje u spajanju, ali ne i u naplati.      

Šta ako imam primedbu na obavljen posao?

Nakon što stručnjak obavi posao, imaš mogućnost da ostaviš ocenu i komentar. Ukoliko misliš da je stručnjak prekršio neki od uslova korišćenja, možeš ga prijaviti, a mi ćemo pogledati o čemu je reč i preduzeti adekvatne mere, ukoliko je to potrebno. Stručnjaka možeš prijaviti iz njegovog profila, pritiskom na tri tačkice u gornjem desnom uglu, pa odabirom opcije ”Prijavi stručnjaka”.

Kako ostavljam recenziju Stručnjaku koji mi je obavio određeni posao?

Recenzija se ostavlja jednostavnim odabirom broja zvezdica u zavisnosti od toga koliko ste zadovoljni uslugom, uz mogućnost ostavljanja dodatnog komentara.

Kad mogu da ostavim recenziju?

Korisnik će biti u mogućnosti da ostavi recenziju tek nakon što je imao privatnu prepisku sa Stručnjakom, tj. nakon što je sa njim poslovao. Ostavljanje recenzija Stručnjaku sa kojim Korisnik nije imao kontakt smatraće se prikupljanjem neosnovanih ocena i takva recenzija neće biti uvažena.

Koja su moja ograničenja kao Korisnika na Košnici?

Sve informacije o pravilima i ograničenjima na Košnici, možeš pronaći u Pravilima i uslovima korišćenja.

Stručnjak

Kako da napravim svoj poslovni profil?

Nakon što izvršiš jednostavnu registraciju, potrebno je da ispuniš sve korake tačnim podacima i da ih sačuvaš. Tvoj profil je spreman! Naravno, u svakom trenutku možeš da izmeniš ili dodaš nove podatke.

Da li moram redovno da proveravam Košnicu kako bih znao ima li novih poslova za mene?

Ne! Ako koristiš našu mobilnu aplikaciju, popuniš svoj poslovni profil i dozvoliš nam da ti šaljemo notifikacije, ne moraš redovno da ulaziš u Košnicu i proveravaš da li ima novih poslova. Kada se pojavi novi zahtev za uslugom koju nudiš, mi ćemo ti istog trenutka poslati notifikaciju na tvoj mobilni telefon!

Već imaš korisnički nalog, a želiš da nudiš usluge na Košnici?

Ukoliko već imaš korisnički nalog, a želiš da pređeš na poslovni, to možeš učiniti jednostavnim klikom na zupčanik u gornjem desnom uglu na svom profilu i odabirom opcije „Napravi poslovni nalog“.

Da li je Košnica besplatna za stručnjake?

Za razliku od drugih platformi za oglašavanje na kojima se plaća pojavljivanje u oglasima, u Košnici ne postoji fiksna naknada koju moraš da platiš kako bi bio vidljiv korisnicima! Plaćaš samo onda kada sklapaš posao, i to vrlo simbolično. Dakle, ukoliko ti se ne radi, ne moraš platiti ništa.

Kako funkcioniše naplata?

Prilikom prijave na Košnicu moći ćeš da odabereš jedan od tri paketa Dukata (virtuelna valuta kojom se dolazi do mušterija) koja ti u tom trenutku najviše odgovara. Slanjem ponude na mušterijin zahtev, određeni broj dukata biće skinut sa tvog naloga, a nakon toga na tebi je da sklopiš posao. Broj dukata će biti jasno vidljiv pri slanju ponude.

Nakon slanja ponude na zahtev mušterije, da li ja zasigurno dobijam posao?

Nakon ostvarivanja kontakta sa mušterijom, da li će doći do sklapanja posla zavisi od tebe i same mušterije. Nama je u interesu da ti osiguramo što bolje korisničko iskustvo, te ako se nađeš u situaciji u kojoj smatraš da je mušterija lažno zatražila zahtev za tvojom uslugom, postaraćemo se da takve mušterije opomenemo i po potrebi sankcionišemo.

Kako mi Košnica pomaže da nađem mušterije?

Košnica nudi pregledan sistem recenzija koji će biti jedan od glavnih parametara u odnosu na koje će mušterije donositi odluke o tome koga će angažovati. Što zadovoljnijim učiniš svoje mušterije, to ćeš bolje recenzije dobijati, a samim tim i sebi osigurati veći procenat uspešno sklopljenih poslova u budućnosti.

Na koji način mi mušterija plaća za obavljeni posao?

Detalji oko plaćanja, kao i samog posla, dogovor su isključivo između tebe i mušterije. Košnica ne učestvuje u naplati obavljenog posla, kao ni u dogovoru.

Kako znam da recenzije nisu lažne?

Korisnik će biti u mogućnosti da ostavi recenziju tek nakon što je imao privatnu prepisku sa Stručnjakom, tj. nakon što je sa njim poslovao. Ostavljanje recenzije Stručnjaku sa kojim Korisnik nije imao kontakt smatraće se prikupljanjem neosnovanih ocena i takva recenzija neće biti uvažena.

Koja su moja ograničenja kao Stručnjaka na Košnici?

Sve informacije o pravilima i ograničenjima na Košnici, možeš pronaći u Pravilima i uslovima korišćenja.